Πέμπτη, 21 Ιαν, 2021
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
  • Κέντρο απορρήτου
  • Ομογένεια
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Τουρισμός
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Εκπαίδευση
  • Υγεία
  • Επιστήμη
  • Τεχνολογία
  • Περιβάλλον
No Result
View All Result
The New Hellenic Times
No Result
View All Result

«Στόχος να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία Εθνικό Κέντρο του CERN για όλη την Ελλάδα»

Από σήμερα 20 εταιρίες της Κεντρικής Μακεδονίας πιστοποιημένοι προμηθευτές του CERN

Ιανουάριος 11, 2019
«Στόχος να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία Εθνικό Κέντρο του CERN για όλη την Ελλάδα»

Πλήρη εικόνα για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες που έχει προγραμματίσει ο κορυφαίος ερευνητικός οργανισμός CERN για το 2019 έχουν πλέον οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του ευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού στη Γενεύη. Αποστολή η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας και άλλους φορείς της περιοχής.

Στη διήμερη αποστολή, συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, από διαφορετικούς κλάδους (υπηρεσίες, εμπόριο, βιομηχανία, έρευνα, νέες τεχνολογίες, καινοτομία κτλ.), που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις έναν ή περισσότερους διαγωνισμούς και προμήθειες του CERN, για το 2019, με εξαιρετικά σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα συνολικά για την περιοχή.

Η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε πέρσι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με το CERN.

Στην πρώτη μέρα της ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις του CERN, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία της συνεργασίας του CERN με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του CERN Charlotte Lindberg Warakaulle. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως η Τεχνόπολη και το ΑΠΘ, με τη συνεπή δέσμευσή τους στο σύμφωνο συνεργασίας μαζί μας τα τελευταία χρόνια έχουν πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ήδη μια σειρά από ερευνητές, επιστήμονες και φοιτητές από την Κεντρική Μακεδονία συμμετέχουν στις δράσεις του CERN, ενώ σε επίπεδο επιχειρήσεων, ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς και τις προμήθειές μας, οι πρώτες από αυτές. Ειδικά αυτή η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για τις συνεργασίες, καθώς ανοίγει ο κατάλογος των ευκαιριών για το 2019 για τους βιομηχανικούς συνεργάτες και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που βρέθηκαν εδώ θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού», τόνισε η κ. Warakaulle.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «πριν από δυο χρόνια αποφασίσαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να επενδύσουμε στη συνεργασία με το CERN. Πολλοί τότε απόρησαν για την επιμονή μας να διαμορφώσουμε μια τόσο στενή σχέση με έναν παγκόσμιο οργανισμό. Η απάντηση δίνεται σήμερα, καθώς έπειτα από σκληρή δουλειά και μεθοδευμένη προσπάθεια, 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσονται στους πιστοποιημένους συνεργάτες του CERN, ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε όμως και στους άλλους δύο από τους άξονες της συνεργασίας Περιφέρειας – CERN:

1.Παροχή τεχνογνωσίας από το CERN σε επιχειρήσεις και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.

2.Δυνατότητα σε φοιτητές από τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχουν σε σεμινάρια του CERN στη Γενεύη και να συνεργαστούν με το CERN.

«Είμαστε ο ένας από τους τέσσερις αυτοδιοικητικούς οργανισμούς παγκοσμίως, που υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το CERN. Ήδη δημιουργήσαμε θερμοκοιτίδα στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Τεχνόπολη για τη διάχυση των τεχνολογιών του CERN σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, χρηματοδοτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα τη δημιουργία ενός cluster εταιριών τεχνητής νοημοσύνης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Κεντρική Μακεδονία μετατρέπεται σταδιακά, με τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις μας, σε κόμβο νέων τεχνολογιών και καινοτομίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο δεύτερο άξονα για τη συμμετοχή ερευνητών και επιστημόνων στο CERN δήλωσε ότι «από τη συνεργασία μας με το CERN, αυξήθηκαν οι συμμετοχές Ελλήνων φοιτητών σε σεμινάρια του CERN, ενώ δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ Σχολή Επιταχυντών του CERN, μια σταθερή μόνιμη ακαδημαϊκή δομή, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην αναβάθμιση του κορυφαίου επιστημονικού πειράματος που εξελίσσεται στο CERN, του ‘ΑΤΛΑΣ’, συμμετέχει και το ΑΠΘ».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «διεκδικεί τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής του CERN στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Οργανισμού , με τελικό στόχο να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία Εθνικό Κέντρο του CERN για όλη την Ελλάδα».

O Αναπληρωτής Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του CERN και Επικεφαλής της Συνεργασίας της Ελλάδας με το CERN Μανώλης Τσεσμελής και ο Επικεφαλής Προμηθειών και Βιομηχανικών Υπηρεσιών του CERN Anders Unnervik παρουσίασαν τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Οργανισμός στους διαγωνισμούς και τις προμήθειές του, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να καταθέσουν πλήρεις φακέλους και να διεκδικήσουν με αξιώσεις επικερδείς συμβάσεις. «Προσπαθούμε στο CERN να αγοράζουμε οτιδήποτε μας χρειάζεται, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, από τα μέλη μας και η Ελλάδα σαφώς πρέπει να έχει θέση και μάλιστα ισχυρή στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς μας», τόνισαν.

Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας έκανε εκτενή αναφορά στη συνεργασία των δυο φορέων (Τεχνόπολης και CERN), που μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε σάρκα και οστά και επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία του CERN με τη Θεσσαλονίκη, σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε ως χώρα σταδιακά να κερδίσουμε την ανταποδοτικότητα που πρέπει να έχει η συμμετοχή μας ως ιδρυτικά μέλη του CERN. Η σημερινή αποστολή είναι εξαιρετικά σημαντική και χάρις στον Απόστολο Τζιτζικώστα αντιλαμβάνεται ο καθένας το στρατηγικό ρόλο που μπορεί να έχει η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες για τη χώρα μας. Δικτυωνόμαστε με στελέχη του CERN και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μακάρι να μπορέσουμε να πείσουμε και άλλους πολιτικούς για την αξία αυτής της συνεργασίας».

Ο Επικεφαλής Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στον Τομέα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του CERN Νίκος Ζιώγας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με το CERN αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, αλλά και τους τομείς στους οποίους δίνει βαρύτητα στις προμήθειές του ο Οργανισμός.

Στόχος της φετινής αποστολής είναι η εγγραφή των 20 επιχειρήσεων στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του CERN. Οι ομιλητές υπογράμμισαν το γεγονός ότι βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στο CERN τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού (εργαζόμενοι και ερευνητές).

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής έγιναν στοχευμένες Β2Β συναντήσεις των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, παρουσίαση του προφίλ τους για πρώτη φορά στο CERN και ξενάγηση στο κύριο πείραμα του CERN, το «ΑΤΛΑΣ».

Share206Tweet129Share51

Των Ελλήνων οι Κοινότητες

Πρόσφατα

Πρόσφατα

Greece in USA: Μια νέα πλατφόρμα πολιτισμού ιδρύεται στη Νέα Υόρκη

Greece in USA: Μια νέα πλατφόρμα πολιτισμού ιδρύεται στη Νέα Υόρκη

Ιανουάριος 20, 2021
K. Χατζηδάκης: «Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού»

K. Χατζηδάκης: «Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού»

Ιανουάριος 20, 2021
Αναστασιάδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τον Τζο Μπάιντεν

Αναστασιάδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τον Τζο Μπάιντεν

Ιανουάριος 20, 2021
Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν και Χάρις

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν και Χάρις

Ιανουάριος 20, 2021
Σακελλαροπούλου για Μπάιντεν: Πιο ισχυρές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σακελλαροπούλου για Μπάιντεν: Πιο ισχυρές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ιανουάριος 20, 2021

Διαβάζονται

  • Η μεγάλη Ημέρα των Ελλήνων στο Αννόβερο!

    Η μεγάλη Ημέρα των Ελλήνων στο Αννόβερο!

    502 shares
    Share 201 Tweet 126
  • Τάσος Λάππας: Η μόνη του συντροφιά στον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο η «Ελληνική Σημαία»

    497 shares
    Share 199 Tweet 124
  • Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας

    495 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Διονύσης Λάτσης: Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος στιχουργός και τραγουδιστής

    493 shares
    Share 197 Tweet 123
  • Στο Αννόβερο θα δώσει τη μάχη της ζωής της η μικρή Αθηνά!

    492 shares
    Share 197 Tweet 123

Η είδηση της εβδομάδας

Γερμανία: Πάνω από 18.000 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο
Κοινωνία

Γερμανία: Πάνω από 18.000 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Ιανουάριος 16, 2021

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων την ερχόμενη Τρίτη για τα νέα μέτρα. Κατά 18.678...

Read more

Πρόσφατα

Greece in USA: Μια νέα πλατφόρμα πολιτισμού ιδρύεται στη Νέα Υόρκη

Greece in USA: Μια νέα πλατφόρμα πολιτισμού ιδρύεται στη Νέα Υόρκη

Ιανουάριος 20, 2021
K. Χατζηδάκης: «Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού»

K. Χατζηδάκης: «Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού»

Ιανουάριος 20, 2021
Αναστασιάδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τον Τζο Μπάιντεν

Αναστασιάδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τον Τζο Μπάιντεν

Ιανουάριος 20, 2021
Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν και Χάρις

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν και Χάρις

Ιανουάριος 20, 2021
Σακελλαροπούλου για Μπάιντεν: Πιο ισχυρές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σακελλαροπούλου για Μπάιντεν: Πιο ισχυρές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ιανουάριος 20, 2021

Newsletter

Ομογένεια

Greece in USA: Μια νέα πλατφόρμα πολιτισμού ιδρύεται στη Νέα Υόρκη

Greece in USA: Μια νέα πλατφόρμα πολιτισμού ιδρύεται στη Νέα Υόρκη

Ιανουάριος 20, 2021

Πλατφόρμα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων του εξωτερικού

Πλατφόρμα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων του εξωτερικού

Ιανουάριος 20, 2021

Τριήμερο retreat για νέους από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Τριήμερο retreat για νέους από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Ιανουάριος 20, 2021

The New Hellenic Times

The New Hellenic Times για την Ελληνική Ομογένεια

Privacy center | The New Hellenic Times © 2018

No Result
View All Result
  • Ομογένεια
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Τουρισμός
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Εκπαίδευση
  • Υγεία
  • Επιστήμη
  • Τεχνολογία
  • Περιβάλλον

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Privacy center
The New Hellenic Times © 2018

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου