“Μεγάλος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καθημερινά στην Ινδία, αλλά η θνησιμότητα είναι αρκετά περιορισμένη. ” είπε στην ΕΡΤ ο Διονύσης Κυβετός, πρέσβης της χώρας μας στο Νέο Δελχί. “Ακόμη και η νέα ινδική μετάλλαξη, φαίνεται να μην είναι τόσο θανατηφόρα όσο οι δύο που προηγήθηκαν πέρυσι” επισήμανε. “Η Ε.Ε ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ινδικής κυβέρνησης για βοήθεια, μέσω της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στην Ινδία” ενημέρωσε .
Επίσης ανέφερε πως και οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν σε αντίστοιχο αίτημα και θα στείλουν τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για το εμβόλιο της AstraZeneca που παράγεται στην Ινδία και που έχει κάνει και ο ίδιος, όπως ανέφερε.
“Αυτή τη στιγμή έχουμε 10 χιλιάδες κρίσιμα περιστατικά της Covid σε όλη την Ινδία και το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλό” επισήμανε ο πρέσβης.
“Στο Νέο Δελχί, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, φαίνεται να είναι σήμερα μόνο δύο κλίνες Covid ελεύθερες από τις 20.330 που υπάρχουν στα νοσοκομεία της πόλης με ειδική εγκατάσταση για παροχή οξυγόνου” ενημέρωσε και τόνισε πως “Η τοπική κυβέρνηση προσπαθεί να εισαγάγει 700 τόνους οξυγόνου – μέχρι τώρα έχουν εισαχθεί 340 τόνοι – στο Νέο Δελχί. Εργάζονται πυρετωδώς για να μεταφέρουν από τα άλλα ινδικά κρατίδια τις φιάλες οξυγόνου που περισσεύουν”.
Όπως ανέφερε, “η ινδική κυβέρνηση έχει έρθει σε επικοινωνία για κοντέινερ μεταφοράς συμπυκνωμένου οξυγόνου και φιαλών, με τη Γερμανία και τη Γαλλία που έχουν τις υποδομές στην ΝΑ Ασία για να εξετάσει εάν έχουν κάποια που τους περισσεύουν για να τα διαθέσουν. Η Άνγκελα Μέρκελ μαθαίνουμε ότι το εξετάζει και θα ανταποκριθεί θετικά” είπε χαρακτηριστικά.