• Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
  • Κέντρο απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
Τρίτη, 21 Μαρ, 2023
No Result
View All Result
The New Hellenic Times
Αθήνα
15°
σποραδικές νεφώσεις
  • Ομογένεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Αθλητισμός
  • Τεχνολογία
  • Επιστήμη
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • Περιβάλλον
  • Επιχειρήσεις
The New Hellenic Times
  • Ομογένεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Αθλητισμός
  • Τεχνολογία
  • Επιστήμη
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • Περιβάλλον
  • Επιχειρήσεις
No Result
View All Result
The New Hellenic Times
No Result
View All Result
Home Οικονομία

Η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας της

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

10 Μαΐου, 2021
000f10de166143b782ef98c82abd8f35
499
SHARES
1.4k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Διαφημίσεις

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανοίγοντας τις εργασίες του έκτου Φόρουμ των Δελφών, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε πως η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, καθώς το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως σημείωσε η ΠτΔ, η ίδρυση του ελληνικού κράτους σήμανε την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη που τη θεωρούσε πάντα ως κοιτίδα πολιτισμού. Η έμπνευση του ελληνικού Συντάγματος, πρόσθεσε, προέρχεται από τη Γαλλική Επανάσταση και την Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Παράλληλα υπογράμμισε πως η ελληνική επανάσταση ενέπνευσε το κίνημα ελευθερίας στην Ευρώπη. Ο αγώνας των Ελλήνων συγκίνησε πολλούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνέδεσε την Ελλάδα με μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία συγκρότησης κρατών και φιλελεύθερων πολιτικών. Η εθνική ολοκλήρωση έλαβε χώρα το 1947 με την προσάρτηση των Δωδεκανήσων.

Αναφερόμενη στον σύγχρονη ιστορία της χώρας, η ΠτΔ τόνισε πώς από το 1974 η Ελλάδα σφράγισε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Φέτος, εκτός από την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση η χώρα μας γιορτάζει και τα 40 χρόνια που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σύγχρονο αφήγημα της Ελλάδας είναι πως ένα έθνος μπορεί να είναι προσηλωμένο στη διεθνή νομιμότητα και την ειρήνη. Τώρα, η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στην μετά–πανδημία εποχή, προχωρώντας, στη μετεξέλιξη της οικονομίας με την πράσινη μετάβαση, την ψηφιοποίηση και τις νέες επενδύσεις, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Εσθονίας, Kersti Kaljulaid ανέφερε πως και η Εσθονία φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της, η οποία, όπως και η Ελλάδα, προήλθε μέσω ένοπλου αγώνα, προσθέτοντας πως η γέννηση της Δημοκρατίας οφείλεται στην Ελλάδα.

Διαφημίσεις

Αναφερόμενη στην ψηφιακή μετάβαση, τόνισε πως βασικό ρόλο διαδραματίζει η πολιτική ηγεσία που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τις κοινωνίες. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν πως οι πολίτες λειτουργούν online και πρέπει να προχωρήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος πλέον αποτελεί υποχρέωση. «Η Ε.Ε. έχει τα προβλήματα της, αλλά προχωράει και εξελίσσεται και μεγαλώνει το αποτύπωμα της στο παγκόσμια γεωπολιτικό σκηνικό» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Σλοβακίας, Zuzana Caputova ανέφερε πως η επέτειος από τα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους σηματοδοτεί τη δημιουργία του δημοκρατικού ιδεώδους. Η Πρόεδρος της Σλοβακίας τόνισε πως η πανδημία δημιούργησε ριζικές αλλαγές, ωστόσο έδειξε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν είμαστε ενωμένοι. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κοινωνίες μας εκτός της πανδημίας, είναι παρά πολλές και είναι απαραίτητο κυβερνήσεις και κοινωνίες να προχωρήσουν συντεταγμένα. Πρόσθεσε πως είναι απαραίτητες οι επενδύσεις στην καινοτομία, κάτι που αποδείχθηκε από την ταχύτατη δημιουργίας των εμβολίων κατά του Covid 19 .

O Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως το φόρουμ αποτελεί βιτρίνα εξωστρέφειας της ευρωπαϊκής Ελλάδας στον κόσμο. Η νέα Ελλάδα γεννήθηκε όχι γιατί το πίστεψαν μόνο οι Έλληνες, αλλά και γιατί οι Ευρωπαίοι ήθελαν η Ελλάδα να είναι το πρώτο δυτικό έθνος που θα προέβαλε από τη δύση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πριν από 40 χρόνια, η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της ΕΕ. Από ένα κράτος με ευάλωτους θεσμούς, χρεοκοπίες, τα 40 τελευταία χρόνια αποτελούν για τη χώρα μας την μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης ευμάρειας και σταθερότητας. Η Ελλάδα κατάφερε να αντέξει τόσο την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε πως προτεραιότητες της Ευρώπης είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή οικογένεια να εξέλθει πιο δυνατή στην μετά πανδημία εποχή.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ανέφερε πως η Ελλάδα αλλάζει και εξέρχεται πιο δυνατή μετά την πανδημία για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις. Κατάφερε να αντέξει και να ανταπεξέλθει στα δεινά που προκάλεσε το πανδημικό κύμα με την αλληλεγγύη όλων των πολιτών, οι οποίοι έβαλαν πάνω από όλα το δημόσιο καλό.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Greece 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στην ομιλία της τόνισε πως η φετινή επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ορόσημο και χρειάζεται ψύχραιμη αξιολόγηση των 200 ετών μακριά από σύνδρομα ναρκισσισμού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Με εφόδια την αυτογνωσία να χαρτογραφήσουμε και τις ευκαιρίες και τις δυσκολίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μέλλον.

Όπως ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον και να σχεδιάσουμε το αύριο. «Η Ελλάδα εισέρχεται τολμηρά στον τρίτο αιώνας της σύγχρονης ιστορίας της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Συμεών Τσομώκος, Πρόεδρος του Delphi Economic Forum, ανέφερε πως η πανδημία άλλαξε τα σχέδια και το έκτο Φόρουμ των Δελφών, που είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης και λαμβάνει χώρα στο Ζάππειο, με έξι ημέρες γεμάτες με συνεντεύξεις, διαλόγους, αναζήτηση στις εξελίξεις στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό, μετά την πανδημία που άλλαξε όλα τα δεδομένα και δημιούργησε νέες προκλήσεις.

Κλείνοντας ο κ. Τσομώκος έδωσε ραντεβού στους Δελφούς για το έβδομο Φόρουμ για το 2022 από 6-9 Απριλίου.

Η ιστορικός Margaret Mac Milan τόνισε πως η ιστορία μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το παρελθόν και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, η ειρήνη είναι κάτι που χτίζεται κάθε ημέρα, και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τα κράτη και τους πολίτες. Η κανονικότητα είναι πλέον πολύ εύθραυστη, καθώς εκτός της πανδημίας ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ σημαντικές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, κοινωνικές αναταραχές, γεωπολιτικές αναταραχές, λαϊκίστικα κινήματα, λαϊκιστές πολιτικούς. Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα κράτη, υπάρχουν πολλά θερμά επεισόδια, από τα οποία μπορεί να προκύψει μια μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση, όπως στο μέτωπο της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ πολύ επικίνδυνη είναι και η ένταση στα στενά της Ταϊβάν μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

H Πρύτανης και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Ελένη Αρβελέρ τόνισε πως η πανδημία μας στέρησε το βασικό του πολιτισμού, τη συλλογικότητα, αλλά μας έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο, να βρούμε την εμβάθυνση της σκέψης αλλά και των πραγμάτων. Μπορέσαμε να καταλάβουνε ότι η τέχνη δεν είναι μόνο μια επιφανειακή επαφή. Ο χρόνος που βρήκαμε ήταν χρόνος αυτογνωσίας, πράγμα που μας κάνει καλύτερους. Παράλληλα η Ελένη Αρβελέρ πρόσθεσε πως η πανδημία μας έδωσε ένα ακόμη όπλο τη μάθηση για τεχνολογία. Όπως η τηλεκπαίδευση αποτελεί ένα νέο όπλο πολιτισμού.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, Βραβείο Νέλσον Μαντέλα έτους 2020 των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε πως η πανδημία αποτέλεσε ένα ισχυρό crash test και δημιούργησε πολλές ανισότητες, ωστόσο πρέπει να δώσουμε βάση στις αξίες και τα ιδανικά που μας κρατάνε ενωμένους σαν κοινωνία και να προχωρήσουμε συλλογικά και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Όπως είπε η κ. Βαρδινογιάννη, η Ελλάδα πρωτοστατεί στον πολιτισμό και αποτελεί παρακαταθήκη για τον παγκόσμιο διάλογο και τη συνεργασία.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις

Διαβάζονται Τώρα

  • egnatia aviation

    Egnatia Aviation: Η Ελληνική σχολή πιλότων που «πετάει» στην κορυφή της Ευρώπης!

    492 shares
    Share 197 Tweet 123
  • Μαυραγάνης: Καραντίνες και Κραχ πάνε μαζί…!!!

    513 shares
    Share 205 Tweet 128
  • Ο Υπ. Τουρισμού της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR 2021

    491 shares
    Share 196 Tweet 123
  • Προβολή επετειακού πολεμικού ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια «Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ 1821»

    499 shares
    Share 200 Tweet 125
  • Παραδοσιακές στολές απ’ όλη την Ελλάδα γεμάτες ιστορία και πολιτισμό!

    491 shares
    Share 196 Tweet 123
Διαφημίσεις

Newsletter

[mc4wp_form id=”1861″]

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +49 176 57482665

Κεντρικά: Αμβούργο, Γερμανία

E-mail: info@thenewhellenictimes.com

Official Page: fb.com/thenewhellenictimes

Διαφημίσεις

Πλοήγηση

  • Των Ελλήνων οι Κοινότητες
  • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
  • Αττική
  • Βόρειο Αιγαίο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Ιόνια Νησιά
  • Κεντρική Μακεδονία
  • Κρήτη
  • Νότιο Αιγαίο
  • Πελοπόννησος
  • Στερεά Ελλάδα

Διαδικτυακή Ομογενειακή Εφημερίδα

Οι The New Hellenic Times αποτελούν την πληρέστερη και πιο έγκυρη Ελληνική Ομογενειακή Εφημερίδα με νέα, άρθρα και ρεπορταζ για τον Ελληνισμό, τους Έλληνες της Διασποράς και την Ελλάδα. Οι The New Hellenic Times  προβάλλουν και προωθούν τις δράσεις φορέων, συλλόγων και οργανισμών της Διασποράς, απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, και καλύπτουν τις εκδηλώσεις όλων των Ελληνικών κοινοτήτων που βρίσκονται διασκορπισμένες στον πλανήτη.

fav

The New Hellenic Times για την Ελληνική Ομογένεια

Privacy center | The New Hellenic Times © 2021
Powered by BWEB Networks

Newsletter

[mc4wp_form id=”1861″]

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +49 176 57482665

Κεντρικά: Αμβούργο, Γερμανία

E-mail: info@thenewhellenictimes.com

Official Page: fb.com/thenewhellenictimes

Πλοήγηση

  • Των Ελλήνων οι Κοινότητες
  • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
  • Αττική
  • Βόρειο Αιγαίο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Ιόνια Νησιά
  • Κεντρική Μακεδονία
  • Κρήτη
  • Νότιο Αιγαίο
  • Πελοπόννησος
  • Στερεά Ελλάδα

Διαδικτυακή Ομογενειακή Εφημερίδα

The New Hellenic Times. Όλα τα νέα για την Ελληνική Ομογένεια και για τις δραστηριότητες των Ελλήνων στον κόσμο.

fav

The New Hellenic Times για την Ελληνική Ομογένεια

Privacy center | The New Hellenic Times © 2018

Διαφημίσεις
No Result
View All Result
  • Ομογένεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Αθλητισμός
  • Τεχνολογία
  • Επιστήμη
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • Περιβάλλον
  • Επιχειρήσεις

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Privacy center
The New Hellenic Times © 2021
Powered by BWEB Networks

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου