Στο ιστορικό και κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της «χρυσής παρέλασης των Φαραώ» στο Κάιρο παραβρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, αποδεχόμενος την πρόσκληση της αιγυπτιακής κυβέρνησης και του ομολόγου του, Υπουργoύ Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Χαλίντ Ελ Ανάνι.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο κ. Θεοχάρης έγινε δεκτός από την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β` στη λεγόμενη και «Ροτόντα της Ανατολής», στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πατριάρχη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είστε ένας άοκνος και άγρυπνος φρουρός της Ορθοδοξίας μας, της ιστορίας αυτού του τόπου αλλά και της σύγχρονης προσπάθειας να φτάσει το Πνεύμα, ο Λόγος του Θεού, στα πέρατα της γης. Έχετε αυτόν τον πολύ δύσκολο ρόλο αλλά και το ρόλο να είστε η “γέφυρα” όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας σας, της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας με την όμορφη χώρα της Αιγύπτου». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού και περαιτέρω ανάπτυξής του.
Αναλυτικότερα ο κ. Θεοχάρης, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανέφερε: «Η συζήτησή μας ήταν πολύ παραγωγική. Μας επιτρέπει να συνεργαστούμε στο άνοιγμα του τουρισμού και χαίρομαι ιδιαίτερα, καθώς ο Υπουργός κ. Χαλίντ Ελ Ανάνι επαίνεσε το μοντέλο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, ενώ χαρακτήρισε κοινές και τις βάσεις με την αντίστοιχη επανεκκίνηση του τουρισμού της Αιγύπτου».
Σχετικά με τον εμβολιασμό των μοναχών της Μονής Σινά, σημείωσε: «Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και στον εμβολιασμό των μοναχών της Μονής Σινά, ενός μοναστηριού το οποίο εκτός από πολιτιστικό, έχει και τουριστικό ρόλο ως ένα μεγάλο αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Και αυτό πρέπει να γίνεται με έναν ασφαλή τρόπο».
Ο Υπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Κάιρο, παρακολουθώντας το απόγευμα του Σαββάτου τη μεγαλοπρεπή παρέλαση των Φαραώ, που έγινε με τη μεταφορά 22 βασιλικών μουμιών και 17 σαρκοφάγων από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο μουσείο συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ., στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου.