Μπαράζ διαρρήξεων στο «αρχοντικό Βαμβούρη» στη Μυτιλήνη μέσα σε πέντε ημέρες. Με τις κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών και την ιδιοκτήτρια από την μακρινή Αυστραλία να βλέπει να αδειάζουν το σπίτι της. Ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να ειδοποιήσει τις αρχές και έτσι οι δράστες να συλληφθούν.
Μέρα μεσημέρι στις 19 Φεβρουαρίου έσπασαν εξωτερικό παράθυρο που βλέπει στην οδό Ασκληπιού του γνωστού «αρχοντικού Βαμβούρη» στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης. Στη γωνία των οδών Ασκληπιού και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Δυο μέρες μετά και πάλι μέρα μεσημέρι, στις 21 Φεβρουαρίου επέστρεψαν. Αυτή τη φορά στόχος τους ήταν μεταλλικά σκεύη που και πάλι πήραν ανενόχλητοι και αν και φορτωμένοι…. εξαφανίστηκαν.
Το ίδιο βράδυ, 21 προς 22 Φεβρουαρίου μπήκαν ξανά στο σπίτι. Και άρχισαν να συγκεντρώνουν οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Αντικείμενα μεγάλη οικονομικής αλλά και συναισθηματικής αξίας για τους ιδιοκτήτες τους αρχοντόσπιτου. Έκπληκτη από την Αυστραλία όπου βρισκόταν η εκ των ιδιοκτητών του σπιτιού παρακολουθούσε την επιχειρούμενη λεηλασία στην οθόνη καμερών ασφαλείας.
Επαναλαμβάνουμε, από την Αυστραλία (!) ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία λίγο μετά περικύκλωσε το σπίτι και στη συνέχεια προέβη στη σύλληψη των τριών δραστών. Όμως λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ήταν ανήλικοι. Αλλά και κατά δήλωση τους δεν είχαν σχέση με τις προηγούμενες κλοπές που έγιναν στο συγκεκριμένο ακίνητο την ίδια μέρα αλλά και δυο μέρες πριν.
Ας σημειωθεί ότι για τα παραπάνω δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία η παραμικρή ανακοίνωση,. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου δεν είναι ενήμερη για το εύρος του προβλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα στη Σουράδα αλλά και μέχρι το τέλος της οδού Καβέτσου, σε αυτό δηλαδή το κομμάτι της νότιας Μυτιλήνης έχουν γίνει πέντε ή έξη χτυπήματα σε σπίτια χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Όπως όλα δείχνουν, στη Μυτιλήνη για λόγους που δεν γίνονται κατανοητοί έχει επικρατήσει ένα καθεστώς ανομίας. Και αυτό παρά το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που υπηρετούν το νησί η αστυνόμευση που θα αποτρέπει τέτοιες παρανομίες είναι ελλιπής και μάλιστα φανερά ελλιπής.
Την ίδια ώρα κλοπές και διαρρήξεις όπως οι παραπάνω «κρύβονται κάτω από το χαλί». Η κοινή γνώμη αγνοεί το μέγεθος αυτής της μορφής εγκληματικότητας αλλά και τα απαιτούμενα «στατιστικά» της ΕΛΑΣ κρατιούνται χαμηλά εις απόδειξιν του έχειν καλώς όλα.
Αυτό όμως δεν είναι εικόνα ευνομούμενης πόλης. Και φυσικά κάθε άλλο παρά επιτρεπτή είναι μια τέτοια κατάσταση. Όταν η Αστυνομία ειδοποιείται από την Αυστραλία σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μυτιλήνη ίσως αυτό να σημαίνει πολύ απλά ότι αγνοεί το τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη της. Η πολύ απλά δεν θέλει να το ξέρει.
Πηγή: Στο Νησί