Με δάκρυα χαρές να γεμίζουν τα μάτια της, αλλά και ένα λαμπρό χαμόγελα που είχε και πάλι στην αγκαλιά της την τετράχρονη κόρης της εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η έμπειρη αθλήτρια μπορεί να έχει ζήσει πολλές έντονες στιγμές στη καριέρα της, οι οποίες μάλιστα συνοδεύτηκαν με την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ωστόσο η συμμετοχή και ένα καλό πλασάρισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν για εκείνη αυτό που επιζητούσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. “Θα μπορούσα να μην ήμουν καν εκεί. Η χρονιά θα μπορούσε να είχε πάει χαμένη, όταν έμεινα 14 ημέρες στο σπίτι άρρωστη από τον κορονοϊό ή όταν λίγο αργότερα τραυματίστηκα. Τελικά έφτασα στο Μισάτο κι ήμουν τόσο ευτυχισμένη που μου ήταν. Δεν με ενοχλούσε ούτε ο εγκλεισμός, ούτε το φαγητό που σε κάποιους δεν άρεσε τόσο. Ζούσα τη στιγμή, στους τέταρτους Ολυμπιακούς της καριέρας μου. Και επέστρεψα από το Τόκιο με την όγδοη θέση. Οπότε τα δάκρυα χαράς που έχω τώρα οφείλονται στην αποφόρτιση από την πίεση που είχαν δημιουργήσει οι συνθήκες της σεζόν. Ο τελικός θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα, ωστόσο αποδείχθηκε ότι η απόφαση των διοργανωτών να πάνε τον πήχη από το 4,50 μ. στο 4,70 μ., ήταν λανθασμένη. Και μέσα σε όλα αυτά ακούγαμε όλα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα με τις φωτιές. Πραγματικά ανείπωτη η τραγωδία”. Η Κυριακοπούλου, άκουσε τα λόγια της προέδρου της Ομοσπονδίας Σοφίας Σακοράφα, που την ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κατέλαβε στη διοργάνωση και την παρότρυνε να συνεχίσει με το ίδιο πόθος και ζήλιο, που αποτελούν πρότυπο για τα νεότερα παιδιά.
Λίγο αργότερα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η πτήση της ομάδας των βαδιστών της ελληνικής ομάδας, που επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί της, η αθλήτρια που έκλειψε τις εντυπώσεις, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η έμπειρη αθλήτρια δεν είναι απλά η όγδοη Ολυμπιονίκης στα 20χλμ. βάδην, αλλά η τρίτη Ευρωπαία φέτος στο αγώνισμα. Η αθλήτρια εμφανώς συγκινημένη δέχθηκε τις αγκαλιές της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, αλλά και τις ευχές του Υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες του βάδην. Την Ντρισμπιώτη περίμενε μία ακόμη έκπληξη, αφού στο αεροδρόμιου ήταν για να την αγκαλιάσουν η πρόεδρος του συλλόγου της, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας και παλιά πρωταθλήτρια του βάδην, Χριστίνα Δέσκου και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Νίκος Χαλάτσης.
“Ο αγώνας πήγε πολύ καλύτερα απ΄ότι τον είχα φανταστεί. Ήμουν καλά, σκεφτόμουν κάτι καλό, αλλά όχι την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πραγματικά αυτό είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί πριν τον αγώνα. Ο προπονητής μου είχε πάει την προηγούμενη ημέρα των 20χλμ. γυναικών, στην κούρσα των ανδρών και όταν γύρισε μου είπε ότι τακτική πρέπει να ακολουθήσω με βάση την προπόνηση που έχουμε κάνει. Δεν είναι εύκολο να σου πάει καλά το δεύτερο 10άρι, πρέπει να συντελέσουν πολλοί παράγοντες. Στους δύο τελευταίους μου αγώνες το δεύτερο 10άρι που πήγε πολύ καλά. Είχα δυνάμεις και ανέβαινα διαρκώς και αυτό έφερε ένα καλό αποτέλεσμα”, είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε: Δεν είμαι μόνο 8η ολυμπιονίκης είμαι η τρίτη Ευρωπαία και αυτό μετράει πολύ για εμένα. Το 2022 είναι πολύ κοντά, κάνω ήδη σχέδια για τις διοργανώσεις. Υπάρχει τόσο το Παγκόσμιο, όσο και το Ευρωπαϊκό, διοργανώσεις στις οποίες θέλω να διεκδικήσω καλές παρουσίες”. Μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψε και ο προπονητής της Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια και την ανθοδέσμη από την πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, της χάρισε την αναμνηστική μασκότ της διοργάνωσης.
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι ένα από τα πιο έμπειρα μέλη της ελληνικής ομάδας, ένας αθλητής με παρουσία σε όλες τις μεγάλές διοργανώσεις. Ο αθλητής μας αυτή τη φορά δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. “Τελικά η κούραση από τους διαδοχικούς αγώνες φάνηκε στη διοργάνωση του Τόκιο. Δεν ήταν αυτό που ήθελα για τη συμμετοχή μου στη διοργάνωσή, στο τελευταίο μάλιστα 5οάρι της καριέρας μου. Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες και με επηρέασαν. Από εδώ και πέρα πρέπει να ξεκουραστώ, γιατί το σώμα μου το έχει μεγάλη ανάγκη και συνεχίζω για την επόμενη χρονιά”, είπε ο αθλητής μας.
“Δεν με αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα. Πραγματικά με στεναχωρεί που δεν κατάφερα να κάνω αυτό για το οποίο δούλεψα. Δυστυχώς με έπιασε το στομάχι στη διάρκεια του αγώνα και αφυδατώθηκα. Θέλω να συνεχίσω, όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς του 2024, αλλά και του 2028 θέλω να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς και να κάνω μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων μου”, είπε από την πλευρά της η Πένυ Τσινοπούλου.
” Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία, προσπάθησα να κάνω μια καλή διαχείριση δυνάμεων και να πετύχω το καλύτερο δυνατό όπως κι έγινε. Έχω το χρόνο μπροστά μου να κυνηγήσω συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκεί να είμαι υγιής και να συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά. Ήμασταν λίγο άτυχοι που δεν ζήσαμε την εμπειρία του ολυμπιακού χωριού και δεν περάσαμε χρόνο με την υπόλοιπη ομάδα. Χάρηκα πάρα πολύ με την επιτυχία της Αντιγόνης, συγκινήθηκα”, είπε η νεαρότερη της ομάδας των βαδιστών, Κυριακή Φιλτισάκου, εμφανώς χαρούμενη από τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, την οποία περίμεναν στο αεροδρόμιο, άνθρωποι του συλλόγου της, της Ανατολής Νέας Ιωνίας.
Στην Αθήνα επέστρεψε και ο αρχηγός της αποστολής Παναγιώτης Δημάκος, εμφανώς ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέλαβαν όλοι οι αθλητές στη διάρκεια της παραμονή τους, στο Τόκιο, όσο και ο φυσιοθεραπευτής, Γιάννης Δεφίγγος. Νωρίς το πρωί της Κυριακής έφτασαν στην Αθήνα, ο γιατρός της Ομοσπονδίας, Διονύσης Χίσσας και η φυσιοθεραπεύτρια, Ελισάβετ Αναστασάκη. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν στη διοργάνωση, να τους εκφράσει τα συγχαρητήρια της και τη στήριξη τους στην προσπάθεια, που θα κάνουν πλέον για τους επόμενους Ολυμπιακούς, το 2024 στο Παρίσι.